martedì 2 maggio 2017

Těstoviny " Pasta trafilata al bronzo", co to znamená ?


Tyto těstoviny jsou připravovány z  těsta, které  je  z exkluzivní tvrdé pšenice (semolina neboli semolinová mouka je pšeničná krupice umletá z tvrdé/i tvrdozrnné pšenice  a používá se zejména na výrobu kvalitních těstovin). Po vytvarování  těsto pomalu vysychá  až 52 hodin při nízkých teplotách.

“Vytlačování “ je velmi důležitý krok k dosažení dobré kvality těstovin, a to konkrétním nástrojem, který určuje tvar těsta; v praxi to znamená, že těsto je tlačeno pomocí tvarovaných otvorů, které umožňují výstup  těstovin v požadovaném tvaru.



V menších firmách, kde se těstoviny “tažené na bronzu” vyrábí, jsou formy opravdu z bronzu, zatímco v průmyslových závodech, které jsou často aktivní 24 hodin, 7 dní  v týdnu,  jsou teflonové, tedy z více teplotně odolného materiálu. Rozdíl vidíme a cítíme, jednak v ráži stejných těstovin (tenčí jsou průmyslové, tlustší ty řemeslné), tak i chuťově,  protože chuť pšenice je mnohem méně znatelná u průmyslově vyrobených těstovin, než u řemeslně vyrobených, které jsou i lépe stravitelné.

Při výrobě  těstovin  "tažených na bronzu"  se používají směsi jen nejlepších druhů mouky, tedy  z tvrdé pšenice s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem popelů. Bronzové formy dodávají těstovinám nerovný, nehladký povrch, jež vzniká vrchním kvašením pšenice v průběhu sušení. Díky hrubé struktuře těstoviny pak lépe absorbují omáčku a jsou zdrojem plnější chutě. Spojení s tradičními italskými omáčkami poskytuje těstovinám unikátní chuť . 

Těstoviny “tažené na bronzu” se nerozvářejí. Mají vyšší nutriční hodnotu a nižší glykemický index,  tzn. zasytí na delší dobu a není potřeba taková porce, jako u méně kvalitních těstovin.

Výběrem těstovin trafilate al bronzo máme záruku kvalitních  surovin.


Musíte je prostě vyzkoušet a ochutnat, abyste poznali rozdíl mezi obyčejnými  těstovinami ze supermarketu a těmi kvalitními, chutnými, trafilati al bronzo!

Nessun commento:

Posta un commento